Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فنی محیط‌زیست استان با اشاره به اینکه دوره‌های خشک‌سالی در استان نسبت به ادوار گذشته طولانی‌تر شده است اظهار داشت: متأسفانه خشک‌سالی‌های اخیر و تغییرات در میزان بارش و دمای استان به وضعیت هشدار رسیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ معاون فنی محیط‌زیست استان یزد در مصاحبه بایزدآوا؛ با اشاره به اینکه دوره‌های خشک‌سالی در استان یزد نسبت به ادوار گذشته طولانی‌تر شده است اظهار داشت: متأسفانه خشک‌سالی‌های اخیر و تغییرات در میزان بارش و دمای یزد به وضعیت هشدار رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن اکبری به تأثیرات جبران‌ناپذیر خشک‌سالی بر اقلیم استان یزد پرداخت و ادامه داد: بارش‌های کم در سال‌های گذشته سبب کاهش پوشش‌های گیاهی در اقلیم استان و درنتیجه عدم پایداری، فرسایش خاک‌ها و ایجاد گردوغبار در جو استان شده است.

وی بابیان اینکه باید اقدامات درزمینهٔ پایداری طبیعت صورت بگیرد گفت: اگرچه کنترل عوامل طبیعی در بروز خشک‌سالی طولانی استان دشوار است اما باید عوامل انسانی مؤثر بر طبیعت را کنترل کنیم تا فشار مضاعف انسانی بر طبیعت مهار شود.

این کارشناس دخالت‌های انسان در حوضه‌ی آب‌های زیرزمینی عامل فشار مضاعف بر طبیعت دانست و افزود: کاهش سفره‌های زیرزمینی سبب خشک‌سالی دشت‌های استان شده به‌نحوی‌که بوته‌های گیاهی خاص طبیعت استان نظیر پیچ و تاک نیز در جا خشک شدن است.

اکبری خاطرنشان کرد: اگر روند خشک‌سالی ادامه پیدا کند شاهد از بین رفتن گونه‌های گیاهی خاص و کوچ گونه‌های جانوری استان نیز خواهیم بود. از بین رفتن پوشش گیاهی استان فرسایش خاک‌ها را نیز در بر خواهد داشت که نتیجه فرسایش خاک‌ها ایجاد گردوغبار و مشکلات تنفسی خواهد بود.

معاون فنی محیط‌زیست استان یزد بابیان اینکه اگر روند فرسایش در طبیعت با اقدامات فوری متوقف نشود گفت: این روند بیابان‌زایی که در استان اتفاق افتاده انسان‌ها را به اتمام حیات در آن اقلیم می‌رساند و اگر به آنجا برسیم حتی ما انسان‌ها هم باید کوچ کنیم.

معاون فنی محیط‌زیست استان به‌عنوان کرد: احداث جاده بهره‌برداری بی‌رویه از معادن و حتی وجود گردشگر فراتر از ظرفیت طبیعت می‌تواند برای طبیعت آسیب‌زا باشد.

وی در خصوص اقدامات سازمان مطبوعش برای جلوگیری از بین رفتن از تنوع زیستی در اقلیم استان گفت: آب‌رسانی توزیع علوفه و ممانعت از شکار گونه‌های جانوری از مهم‌ترین اقدامات این سازمان برای عبور از بحران خشک‌سالی است. متأسفانه به دلیل وضع قانون رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری در مجلس شورای اسلامی معادن تنها از وزارت صنعت و معدن استعلام می‌گیرند و در این خصوص محیط‌زیست نمی‌تواند ورود کند.

وی افزود: خوشبختانه اقداماتی درزمینهٔ ممانعت از جاده‌سازی و بهره‌برداری از معادن در محیط اقلیمی استان نیز رایزنی با سازمان‌های مرتبط صورت گرفته که تا حد زیادی از معضلات زیست‌محیطی استان کاسته خواهد شد.

معاون فنی محیط‌زیست استان به همکاری شایسته مردم و شکارچیان با این سازمان طی سال‌های گذشته برای حفظ محیط‌زیست و گونه‌های جانوری خبر داد و اذعان داشت: بافرهنگ سازی و آموزش‌هایی که درگذشته صورت گرفته مردم استان همکاری بی‌نظیری را با ما داشتند.

انتهای پیام/


منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۳۰۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان از ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی(مرال) در لنز دوربین تله‌ای حافظان طبیعت در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان حمزه عشوری امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: تصاویر زیبا و ارزشمندی از یک رأس گوزن قرمز (مرال) نر در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار توسط یک کارگروه زبده از تشکلهای مردمی حافظان هیرکانی و همراهی یکی از محیط‌بانان حفاظت محیط زیست گیلان به ثبت رسیده است.

وی افزود: جنگل‌های هیرکانی گیلان از عرصه‌های طبیعی و بی نظیری است که هنوز می‌توان غرش پلنگ ایرانی و بانگ گوزن قرمز (مرال) را در آن شنید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: آموزش جوامع محلی، برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز و تعامل با جوامع بومی و محلی و تلاش شبانه روزی محیط‌بانان سبب شده تا امنیت در زیستگاه برای این گونه‌های حیات وحش تأمین شود.

عشوری تصریح کرد: مشاهده گونه‌های ارزشمند همچون مرال، پلنگ و خرس قهوه‌ای در این استان گیلان نشان از این دارد که زیستگاه‌ها برای این حیوانات امن است.

به گزارش ایمنا، مرال یا گوزن قرمز که به آن «گاوکوهی» نیز گفته می‌شود از گونه‌های باشکوه جنگل‌های پهن برگ هیرکانی شمال ایران است و یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده در زیستگاه‌های استان گیلان است.

کد خبر 748829

دیگر خبرها

  • ۶۰ درصد غذا های المپیک پاریس «غیرگوشتی» است
  • ۶۰ درصد غذاهای المپیک پاریس «غیرگوشتی» است
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم